Gasnąca Octavia 1.9TDI AGR

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rodzyn
    Classic
    • 2010
    • 2

TUTAJ jest kilka projektów na LINBUS-ie, jeszcze nie przeglądałem dokładnie ( brak czasu ) ale wygląda ciekawie...
  • madumadu
    Classic
    • 2008
    • 3

Witam, przejrzałem forum ale nie znalazłem rozwiązanie mojego problemu. Auto gaśnie w różnych sytuacjach, jadąc dowolną prędkością czy stojąc na luzie. Nieraz piszczy, zapala sie czerwona kontrolka oleju, auto gaśnie i bardzo długo nie chce odpalić. Zdarza się też tak, że gaśnie bez piszczenia i kontrolki, nie ma reguły. Wymieniłem czujnik ciśnienia oleju ale nie pomogło. Proszę o podpowiedz gdzie może tkwić problem.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Przekaznik N109 na dobry poczatek do sprawdzenia. A jak zgasnie i cos piszczy to cos tez swieci??
      Spritmonitor.de

Komentarz

• karolb1979
        Classic
        • 2007
        • 22

to samo co u mnie ostatnio. patrz przekaznik 109. pewnie zimny lut jest. nie ma co lutowac. u mnie lutowany jeden dzien wytrzymal i sie znow rozsypal i w dodatku narobil full bledow na silniku. za podrobke dalem 23zl problem z glowy.

Komentarz

• madumadu
          Classic
          • 2008
          • 3

Świeci kontrolka od akumulatora i oleju. Przekaźnik sprawdzę jutro, czy jeszcze coś mam sprawdzić?

Komentarz

• karolb1979
            Classic
            • 2007
            • 22

zlap sie pierwsze za to. ja to samo mialem. jak sie spiralka nie pojawi choc na chwile przy przekreceniu kluczyka to nie odpali.
            u mnie problem wystepowal tylko jak jest duza temp otocczenia. przy zimnym aucie rano problemu niet.

Komentarz

• JanuszSz
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 2835
              • Superb II combi (3T5)

W przypadku awarii przekaźnika N109 VAG nie łączy się z ECU auta,mówi,że na drugim końcu przewodu nic nie ma.
              Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• karolb1979
                Classic
                • 2007
                • 22

u madumadu jest pewnie taka sytuacja jak u mnie byla. na vag-u zero bledow navet jesli kontrolka od swiec nie mrugnela. vag w tym przypadku mi nie pomogl.

Komentarz

• madumadu
                  Classic
                  • 2008
                  • 3

Wymieniłem przekaźnik, jeszcze nie miałem okazji przejechać dłuższego odcinka aby mieć pewność, że problem załatwiony. Narazie dziękuję za szybką pomoc, jeśli problem powróci odezwę się ponownie.

Komentarz

Pracuję...